Lär dig något blåsinstrument

Har du ett stort intresse för musik och kanske mest för brassmusik så kanske det är på sin plats att du lär dig något blåsinstrument. Som med så mycket annat så krävs det en del övning innan man kan säga att man kan spela ett instrument. Vissa har lättare för att lära sig än vad andra har. Du kanske har ett väldigt bra musiköra och lätt för att lära dig.

Du kanske spelade blockflöjt i skolan och känner att du vill ta upp detta igen. Frågan är vad du ska välja när det kommer till blåsinstrument. Om du inte vill påbörja blockflöjt spelandet igen så kanske något annat träblåsinstrument kan passa då det kan räknas som ett av de enklare instrumenten att börja med. Sök upp något studieförbund och kolla vad som finns på deras repertoar då det kommer till att lära sig spela något instrument. En kväll i veckan kan göra att du kommer igång med ditt spelande och utveckla dig som musikant.

Sommaren och semestern är också en bra period att hinna med att öva på sitt instrument. Om man väljer ett mindre instrument så är det enklare att packa med sig om man ger sig ut på någon resa. Munspelet som är det minsta blåsinstrumentet kan du enkelt ha med dig i bakfickan. En trumpet eller någon flöjt av något slag är också instrument som man enkelt kan ta med sig. Blir det en familjesemester så kanske fler i familjen spelar något instrument. Se till att alla tar med sig sitt så kan ni sitta och jamma på kvällarna.